Szlovákia: őrizetben három magyar drogos

Vágólapra másolva!
Nemzetközi kábítószerbandát, köztük három magyar állampolgárt vett őrizetbe kedden a szlovák rendőrség különleges drogellenes alakulata.
Vágólapra másolva!

A Pozsonyban és Nagyszombaton (Trnava) végrehajtott rendőrségi akció során egy, a volt Jugoszláviából származó "drogbárót", három magyar és három szlovák állampolgárt tartóztattak le.

A szlovák-magyar államhatár közelében közúti ellenőrzés során elfogott magyaroknál mintegy két kilogramm kábítószert - nagy valószínűség szerint heroint - találtak. A rendőrség feltételezi, hogy a küldeményt a jugoszláv állampolgárnak címezték, akit már régebben azzal a gyanúval tartottak megfigyelés alatt, hogy ő a nyugat-szlovákiai terület kábítószer-kereskedőinek központi elosztója, a magyarok pedig az állandó szállítóik lehetnek.

A még az esti órákban is tartó akció során Nagyszombatban három házkutatást tartottak és egy szórakozóhelyet is átfésültek. A helyszíneken kábítószer, fegyverek és nagy összegű készpénz került elő. A lefoglalt bűntárgyak vegyelemzése után a gyanúsítottakat várhatóan vizsgálati fogságba helyezik és tiltott fegyvertartás, kábítószer-kereskedés vádjával kell majd szembenézniük - számolt be róla kedd esti híradójában a szlovák közszolgálati televízió.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!