Milliós kártérítési per a Rhode Island-i diszkótűz miatt

Vágólapra másolva!
Megkezdődtek az első polgári peres eljárások a Rhode Island-i szórakozóhelyen február 20-án pusztító tűz ügyében. Két áldozat családja indított eljárást a szórakozóhely, a fellépő együttes és a hely szigetelését végző cég ellen. Az ügyész 1 millió dollár kártérítést kér mindkét család számára. A szerencsétlenségben 98 ember vesztette életét, 180-an pedig megsérültek.
Vágólapra másolva!

Egymillió dolláros kártérítési pert indított a február 20-án, egy Rhode Island-i szórakozóhelyen pusztító tűz két áldozatának családja. A szerencsétlenség 98 emberéletet követelt. A két család a szórakozóhely üzemeltetője, a fellépő zenekar - melynek pirotechnikai bemutatója okozta a tüzet - és a hely szigetelését végző cég ellen indított keresetet.

A szórakozóhely üzemeltetőjét az ügyész azzal vádolja, hogy nem volt engedélye pirotechnikai eszközök használatára. A zenekar és menedzserének elmarasztalását gondatlanság miatt kérik. A szórakozóhely szigetelését végző cég ellen pedig azért indítottak keresetet, mert a cég nem figyelmeztette a szórakozóhely üzemeltetőjét, hogy az általa gyártott szigetelőanyagok nem tűzbiztosak. Az ügyészség nyomoz az ügyben.

A tragikus tűzeset február 20-án, csütörtök éjjel 11 óra körül keletkezett úgy, hogy a Great White nevű rockbanda pirotechnikai eszközei meggyújtották a színpad mögötti hangszigetelést. A tűzoltóság egyik vezetője szerint a lángok alig 3 perc alatt elborították a szórakozóhely fa szerkezetét.

A tűz miatt a klub tulajdonosai és az együttes egymást vádolják. A zenekar szerint a klub vezetése engedélyezte, hogy pirotechnikai eszközöket használjanak, ám a tulajdonosok ezt tagadják. A Rhode Island-i főügyész szerint a vádak az egyszerű testi sértéstől kezdve a gyilkosságon át a tömeggyilkosságig is terjedhetnek. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy a klub nem volt-e túlzsúfolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!