A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Mégis lesz szerdán ENSZ BT-ülés

Vágólapra másolva!
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán külügyminiszteri szinten újra megvitatja az iraki kérdést - erősítette meg kedden a BT soros elnökségét betöltő Guinea külügyminisztere, Francois Lonseny Fall. A testület annak ellenére ül össze, hogy Jeremy Greenstock, Nagy-Britannia állandó ENSZ-képviselője "meglehetősen akadémikus jellegű" találkozónak nevezte előre is a tanácskozást.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

A legfőbb döntéshozó ENSZ-testület megvitatja, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a világszervezetnek egy ENSZ-felhatalmazás nélkül induló háború nyomán - jelentette a dpa német hírügynökség.

Az Irak elleni háború három fő ellenzője, Franciaország, Németország és Oroszország javasolta a hét végén, hogy a tanács tizenöt tagállama rendezzen újabb miniszteri szintű ülést. A BT hétfőn elvben elfogadta a javaslatot, noha Jeremy Greenstock, Nagy-Britannia állandó ENSZ-képviselője "meglehetősen akadémikus jellegű" találkozónak nevezte előre is a külügyminiszteri ülést, nyilván arra utalva, hogy Washington lényegében már elhatározta: nem kéri az ENSZ felhatalmazását.

Az Iraknak adott amerikai ultimátum időközben bizonytalanná tette, hogy megrendezik-e egyáltalán a hétfőn elhatározott ülést, ezért kért megerősítést a BT-elnök Guinea külügyminiszterétől a dpa és az AFP francia hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!