A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lehallgató készülékek az EU Tanácsának épületében

Vágólapra másolva!
A miniszterek tanácsának brüsszeli épületében több más ország mellett a német, a brit és a francia képviselet irodáit hallgathatták le ismeretlenek. A berendezéseket nem szerelték le egy pár napig, hátha megtalálják a tetteseket, de miután megjelent a hír egy újságban, már nem volt értelme várni.
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
A Tanács székháza

Lehallgató-berendezéseket fedeztek fel a napokban az EU miniszteri tanácsának épületében, ahol több tagállam, köztük Németország és Franciaország küldöttségének telefonvonalait figyelték - közölte szerdán a tanács sajtószolgálata.

Dominique-Georges Marro, a szolgálat vezetője megerősítette a Le Figaro című francia napilap aznapi számában erről közölt rövid értesülést. Hozzáfűzte, hogy a lehallgató-berendezéseket rutinellenőrzések során fedezték fel, az első jelentésekben megnevezett két ország mellett több más tagállam küldöttségének termeiben is. Ezeket azonban nem kívánta megnevezni.

A francia lap jelentése szerint a kémkedési kísérlet hátterében az Egyesült Államok állhat. A tanács illetékesei szerdán azt közölték, hogy a vizsgálatok kezdeti szakaszban tartanak, ezért egyelőre semmilyen feltételezést nem tudnak megerősíteni vagy cáfolni.

Az Európai Unió Tanácsa/nagyvilag/20030113azeuropai.html

Marro elmondta, hogy a tanács épületében korábban is találtak már lehallgatási próbálkozásokra utaló nyomokat, de ez volt az első alkalom, hogy kiépített és működőképes elektronikus berendezéseket fedeztek fel. A sajtószolgálat egy nappal az EU kötetlen tavaszi csúcsértekezlete előtt erősítette meg a berendezések megtalálásáról közölt hírt. A csúcs helyszíne is a miniszteri tanács épülete lesz, s a napokban ugyanitt több miniszteri tanácsülést tartottak, amelyek egy része szerdán is zajlott. Legutóbb a mezőgazdasági, a külügy-, valamint a pénzügyminiszterek tanácskoztak itt. A tanács épületében vannak emellett Javier Solanának, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az irodái is.

A lehallgató eszközöket a jelek szerint az épület telefonközpontjának berendezéseivel kapcsolták össze, s azokat a vonalakat figyelték velük, amelyek az egyes küldöttségek számára fenntartott termekben vannak felszerelve. A vizsgálatok még nem jutottak el arra a pontra, hogy meg lehetne állapítani, mióta működnek a berendezések.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!