Ámokfutó ölt egy amerikai egyetemen

Vágólapra másolva!
Egy embert megölt, tízet pedig megsebesített egy álcázó egyenruhát viselő férfi, aki géppisztolyból nyitott tüzet egy amerikai egyetemen pénteken. A hét órás túszdráma után a rendőrség különleges egysége elfogott egy férfit, azt azonban nem lehet tudni, hogy ő volt-e az elkövető.
Vágólapra másolva!

Egy álcázó egyenruhát viselő férfi lövöldözött pénteken délután az Egyesült Államokban lévő Cleveland egyik egyetemén. A férfi erőszakkal hatolt be a Case Western Reserve University egyik épületébe. Egy szemtanú szerint ezután géppisztollyal nyitott tüzet, válogatás nélkül lőtt köröskörül. Az ámokfutó akciója megölt egy embert, további tízet pedig megsebesített.

A lövöldözés kezdetekor sok diák még ki tudott menekülni az épületből. Edward Lohn clevelandi rendőrfőnök beszámolója szerint azonban közel 70 ember így is az épületben rekedt, akiket a tettes hét órán keresztül tartott fogva. Az épületben maradt diákok a tantermekbe, a padok alá bújtak el a lövöldöző elől.

A rendőrség körülvette, majd egy különleges egység tagjai megrohamozták az épületet. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy férfi, akit a rendőrség a hét órás dráma után elfogott magányos elkövető volt-e. A rendőrség abban még abban sem biztos, hogy az őrízetbe vett férfi a lövöldöző volt. Lohn rendőrfőnök csak annyit mondott: letartóztattunk egy férfit, reméljük, hogy ő volt az elkövető és ezzel véget ért ez a szörnyűség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről