A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Három halott az újabb izraeli helikoptertámadásban

Vágólapra másolva!
Veszélybe kerülhet a közel-keleti rendezési folyamat, miután izraeliek kedden merényletet követtek el a Hamasz szélsőséges palesztin szervezet főnöke ellen, majd kevéssel ezután a palesztinok bosszúból rakétákat lőttek izraeli területre. A Hamasz felszólította a palesztin kormányfőt, hogy ne tárgyaljon tovább Izraellel.
Vágólapra másolva!

Izraeli helikopterek és harckocsik kedd délután újabb támadást hajtottak végre a Gázai övezet északi részén, s három palesztint megöltek, tizenhetet megsebesítettek. A támadást megelőzően palesztinok rakétákat lőttek ki izraeli területre, hogy megbosszulják az Abdelaziz ar-Rantiszi elleni keddi támadást, amelynek során a Hamasz-vezető megsérült. Az izraeli kormány hivatalosan is elismerte, hogy meg akarta ölni Rantiszit.

A szélsőséges palesztin szervezet, a Hamasz azt kérte Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnöktől, hogy hagyja abba a tárgyalásokat Izraellel, és ne vegye figyelembe az útitervnek nevezett új közel-keleti rendezési tervet, valamint a Palesztin Hatóság ismerje el palesztin nép jogát a megszállás elleni harchoz.

Izrael rakétákkal támadta a Hamász vezérét/nagyvilag/20030610izraeli.html

Az amerikai elnök kedden elmarasztalta Izraelt, amiért megpróbálta likvidálni Abdelaziz ar-Rantiszit. A Fehér Ház szóvivője azt mondta: az elnököt "mélységesen felkavarták" a történtek. Washington aggódik amiatt, hogy az akciók miatt veszélybe kerülhet a rendezési folyamat.

Az Egyesült Államok, az ENSZ, az Európai Unió és Oroszország közel-keleti rendezési tervének keretében, amelynek kölcsönös betartásáról a felek a múlt heti akabai csúcstalálkozón megegyeztek, az izraelieknek le kell bontaniuk azokat a zsidó telepeket, amelyek Ariel Saron izraeli miniszterelnök 2001. márciusi hivatalba lépése óta épültek fel. A jelenlegi 102 telepből 62 az utóbbi két évben épült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!