A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Folyik a csatlakozás előtti utolsó uniós vizsgálat

Vágólapra másolva!
A belügy és az igazságügy felkészültségét kezdték vizsgálni uniós szakértők a napokban. Az Európai Unióhoz történő csatlakozás előtti utolsó ilyen jellegű vizsgálat során a schengeni akcióterv végrehajtását, az illegális migrációt, a pénzügyi bűncselekményeket és a korrupciós jelenségeket vizsgálják a szakértők - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az uniós szakértők csatlakozás előtti utolsó vizsgálata azt is jelenti, hogy a csatlakozáshoz szükséges egyéb feltételek meglétéről már korábban meggyőződtek, és nem kívánnak további kérdéseket feltenni - mondta Simonné Berta Krisztina, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a Népszabadságnak.

A helyettes államtitkár szerint a brüsszeli szakértők a napokban tartott megbeszélésen kaptak tájékoztatást a belügyi, a pénzügyi, az igazságügyi és a külügyi tárca illetékeseitől, valamint a közpénzügyi államtitkártól is. Az uniós ellenőrök szerdán és csütörtökön találkoznak a Pénzügyminisztérium vezetőivel, a pénzmosás visszaszorításáért felelős szakemberekkel, és az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságának munkatársaival, valamint helyszíni ellenőrzést tartanak a röszkei határátkelőnél, és a bicskei menekülttáborban.

A vizsgálódás eredménye nem érinti az uniós csatlakozást, az esetleges elmarasztaló megállapításoknak azonban lehetnek kedvezőtlen következményei, vagyis bevezethetik a védzáradéki intézkedéseket, ha a csatlakozók valamely területen nem képesek teljesíteni az uniós feltételeket. Ekkor ideiglenesen felfüggeszthetik egyes együttműködési formák alkalmazását - írja a Népszabadság.

A jövő májusi csatlakozásig már nem kell számítani újabb vizsgálódásra, de a felkészülés nem ér véget ezzel. A belső határokat csak a schengeni egyezményhez való csatlakozásunk után számolják fel, és ennek feltételeit az egyezményhez tartozó államok körének bővítéséig, tehát várhatóan 2007-ig ellenőrizni fogják. A lap szerint a mostani vizsgálatról várhatóan július végére készítik el a szakértők jelentésüket, a végleges országértékelés valószínűleg novemberben kerül nyilvánosságra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!