Irak: Szaddám fiai halálhírét keltik

Vágólapra másolva!
Kedden, egy Moszulban lévő épület megrohamozása során az amerikai katonák minden valószínűséggel megölték Szaddám Huszein két fiát, Udajt és Kuszajt. Az amerikaiak a ház elleni támadást azért indították, mert a bukott iraki diktátort és családját sejtették ott.
Vágólapra másolva!

Több amerikai tévétársaság egybehangzó, ám meg nem erősített hírei szerint a keddi moszuli támadásban elhunyt az iraki diktátor mindkét fia. A hadsereg szóvivője egyelőre csak a holttestek vizsgálatát ismerte el. A hírek szerint az épületben négy személy tartózkodott, és közülük senki sem élte át a támadást.

Egy iraki újságíró a BBC-nek arról számolt be, hogy a tűzpárbaj akkor kezdődött, amikor az előző rezsim magas rangú tisztviselőit kereső amerikaiak át akarták kutatni az egyik helyi vezető házát Moszulban.

Az újságíró a BBC-nek elmondta azt is, hogy az amerikaiak légi támogatást is kértek az akcióhoz, amelynek több áldozata is van. A CNN híradása szerint az akcióban 200 amerikai katona vett részt. Korábban az amerikai hadvezetés közölte, hogy egy katonájuk meghalt, egy másik pedig megsebesült, amikor támadás ért egy konvojt kedden Irakban.

Az amerikai elnöki hivatal ez idáig nem tudja megerősíteni a Szaddám-fiúk halálát - nyilatkozta Scott McClellan szóvivő Washingtonban. Előzőleg a Reuters hírügynökség már kész tényként tudósított Udaj és Kuszaj haláláról.

A házat hét órán keresztül vették ostrom alá, és többek között rakétákat is bevetettek a támadásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!