A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Övbombákat találtak Moszkva közelében

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merényletek elkövetéséhez alkalmas övbombákat talált egy Moszkva környéki faluban az orosz belbiztonsági szolgálat. A hatóságok szerint a pokolgépeket moszkvai merényletekhez készítették elő, és nem kizárt, hogy a településen tervelték ki a tusinói rockfesztivál elleni július 1-i merényletet.
Vágólapra másolva!

A moszkvai öngyilkos merényletekben használt övbombákéval azonos szerkezetű robbanószerkezeteket talált csütörtök éjjel az orosz belbiztonsági szolgálat a főváros közelében. A főügyészség és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közös akciója során megállapították: a Tolsztopalcevo faluban felfedezett rejtekhelyen talált robbanóeszközöket minden bizonnyal moszkvai merényletekhez készítették elő ismeretlen terroristák.

A szakértők megállapították, hogy a testre erősíthető pokolgépek szerkezetileg és összetételüket tekintve ugyanolyanok, mint azok az övbombák, amelyeket csecsen női kamikázék robbantottak fel a tusinói rockfesztiválon július 5-én, illetve Moszkva belvárosában, az Imbir étterem előtt július 10-én.

A biztonsági szakértők nem zárják ki, hogy éppen abban a tolsztopalcevói házban szervezték meg a terrorista merényleteket, amelyeket csütörtökön éjjel - az említett két merénylet után indított nyomozás során - találtak meg a hatóságok. Az FSZB tűzszerészei péntek reggel robotok segítségével hatástalanították a robbanóeszközöket.

A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint péntekre virradóra meghalt egy nő, aki a tusinói terrortámadásban sebesült meg; ezzel 15-re nőtt az áldozatok száma. A robbantásban meghalt két terrorista nő, Sámil Bászájev csecsen hadúr öngyilkos női különítményéhez, a fekete özvegyekhez tartoztak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!