Izraeli csapatok hatoltak be Ciszjordániába

Vágólapra másolva!
Tucatnyi izraeli harckocsi vonult be szerda éjjel az észak-ciszjordániai Túl-Karm városba és a mellette fekvő palesztin menekülttáborba. Szemtanúk elmondták, hogy az akcióban négy palesztint, köztük egy gyermeket sebesítettek meg izraeli golyók. Az akció a keddi véres jeruzsálemi merényletre adott válaszlépésnek tekinthető. 
Vágólapra másolva!

Az AFP szemtanúktól úgy tudja, hogy civil ruhába öltözött izraeli katonák hatoltak be a menekülttáborba, ahol lövöldözni kezdtek. Négy palesztin, köztük egy 11 éves gyermek sebesült meg a lövöldözésben. Az izraeli csapatok őrizetbe vettek négy embert, de azt nem tudni, hogy ők valamilyen szélsőséges palesztin csoporthoz tartoznak-e. Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta ezeket az értesüléseket.

Az izraeli biztonsági kabinet szerdán késő este összeült, hogy döntést hozzon a keddi nyugat-jeruzsálemi merényletre adandó válaszlépésekről. Az Ariel Saron miniszterelnök vezetésével folyó tanácskozás döntő jelentőségű lehet az útiterv néven ismert nemzetközi béketerv sorsának szempontjából. Izraeli politikai kommentátorok elképzelhetőnek tartják, hogy a kabinet jóváhagyja a visszatérést a palesztin szélsőségesek "célzott likvidálásának" politikájához.

Eközben Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök Rámalláhban összeült Jasszer Arafat palesztin elnökkel, kormánya több tagjával, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) végrehajtó bizottságának és az Arafat által vezetett Fatah mozgalom központi bizottságának tagjaival, hogy megvitassa velük a keddi buszrobbantás következményeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről