Lelőtték az Iszlám Dzsihád egy tagját

Vágólapra másolva!
Izraeli katonák végeztek kedden a ciszjordániai Dzsenín közelében az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet egy tagjával, aki egy útakadálynál állítólag fegyverrel fenyegette az ott őrt álló katonákat.
Vágólapra másolva!

A 28 éves palesztin férfi taxin utazott Dzsenín térségében. Izraeli katonák rutinellenőrzésre feltartóztatták a járművet egy ellenőrzőponton. A palesztin férfi pisztollyal a kezében lépett a gépkocsihoz közelítő katonák elé, ezért azok tüzet nyitottak, és megölték a fegyveres palesztint. A katonák ezután átkutatták a taxit, és táskába rejtett géppisztolyt, valamint tölténytárat találtak benne - jelentette az AFP hírügynökség izraeli katonai forrásra hivatkozva.

Az izraeli hadsereg közlése szerint az incidensben lelőtt palesztin tagja volt az Iszlám Dzsihádnak, és részt vett egy július 7-én Tel-Aviv közelében végrehajtott palesztin öngyilkos merénylet megszervezésében. Egy idős izraeli nő és a palesztin merénylő vesztette akkor életét.

Palesztin források cáfolták az izraeli hadsereg által ismertetett verziót, és azt állították a francia hírügynökségnek, hogy az agyonlőtt palesztin fiatalember fegyvertelen volt. Beszámolóik szerint az izraeli katonák azonnal tüzet nyitottak a taxiból kiszálló, fegyvertelen férfira.

Egy, az Iszlám Dzsihádhoz közeli forrás megerősítette a francia hírügynökségnek, hogy az incidensben lelőtt férfi a - számos öngyilkos merénylet megszervezésében részes - palesztin szervezethez tartozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!