Erőszakhullám Kasmírban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 20 ember életét vesztette, további 37 pedig megsebesült szombaton Kasmír indiai ellenőrzésű részén egy politikus elleni merényletben, egy pokolgépes támadásban és egy tűzharcban.
Vágólapra másolva!

Kuka Parrey egykori lázadóvezért, aki később a kormány oldalán vezető helyen harcolt a szeparatisták ellen, krikettjátékról hazatérve támadták meg kézigránáttal és lőfegyverrel feltételezett iszlám szélsőségesek, közölte az Associated Press indiai biztonsági erők közléseire hivatkozva. A vérfürdőben a volt lázadóvezéren kívül további négy ember vesztette életét, húszan pedig megsebesültek.

Kasmír: muzulmán lázadók katonákat támadtak/nagyvilag/20030904kasmir.html

Három ember életét oltotta ki és további 11 személyt sebesített meg egy robbantásos merénylet egy forgalmas főközlekedési úton Szrinagartól 50 kilométerre délre, Bidzsbeharánál. Nem sokkal korábban szélsőségesek egy katonai támaszpontot támadtak Kupvara körzetében, és megöltek legalább négy katonát, de a támadók egyike is életét vesztette. A fegyveres erők lezárták a támaszpont környékét és hajszát indítottak a merénylők elfogására. Négy feltételezett szélsőséges halt meg egy másik tűzpárbajban, amely a pakisztáni határ mentén zajlott le Kasmírban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!