Vágólapra másolva!
Rongálás és vandalizmus miatt vádat emeltek a korábbi ideiglenes WBC könnyűsúlyú világelső Ryan Garcia ellen, aki akár egy év börtönbüntetést kaphat.

A TMZ Sports információi szerint George Gascón Los Angeles megyei körzeti ügyész csütörtökön vádat emelt a bokszoló ellen, aki június 8-án jelentős anyagi kárt okozott egy Beverly Hills-i szállodában, miután szétverte a hotelszobáját, majd a hozzá tartozó folyosón folytatta a rongálást. Garcia állítólag alkohol és/vagy kábítószer hatása alatt állt, amikor a rendőrség letartóztatta.

Devin Haney v Ryan Garcia
Ryan Garcia volt az első, aki legyőzte a világbajnok Devin Haney-t, de mégsem lett világbajnok
Fotó: Getty Images via AFP

Börtönbe kerülhet a botrányokat halmozó Ryan Garcia

A hivatalos vád szerint Garcia 15 ezer dolláros (5,3 millió forint) anyagi kárt okozott a szállodának. A hírek szerint a 25 éves bokszolónak augusztus 7-én kell bíróság elé állnia, és ha elítélik, akkor akár egy év börtönbüntetést is kaphat.

"Bár örülünk, hogy az incidens során személyi sérülés nem történt, a meggondolatlan magatartása anyagi károkkal járt, ezért azon fogunk dolgozni, hogy a vádlottat felelősségre vonják" – olvasható az ügyészség hivatalos közleményében.

Ryan Garcia szinte azonnal reagált a közösségi oldalán a vádakra.

Semmiképpen sem fogok börtönbe menni"

 – írta az X-en a botrányairól híres 25 éves sportoló.

A bokszrajongók már egy ideje aggódnak Ryan Garcia mentális egészsége miatt, ugyanis többször is  nyomasztó bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, emellett alkoholproblémákkal is küzd. Januárban a második gyermeke születése után elvált feleségétől, Andrea Celinától, majd nem sokkal később eljegyezte a pornósztár barátnőjét, Savannah Bondot. Letartóztatása előtt néhány nappal Garcia elárulta, hogy az édesanyja mellrákkal küzd.

Devin Haney v Ryan Garcia
Börtönbe kerülhet a hotelszobáját szétverő Ryan Garcia
Fotó: Getty Images via AFP

Június végén Garciát egy évre felfüggesztette a New York állam sportolói bizottsága, miután a Devin Haney elleni, áprilisi meccse – amelynek Haney kisváltósúlyú WBC-címe lett volna a tétje – előtt elvégzett tesztek során két ízben is az ostarine nevű, doppinglistás szert találták a szervezetében. Az eltiltás mellett 100 ezer dolláros (35,8 millió forint) pénzbüntetést is kapott. A meccsen Garcia – aki a mérlegelésen nem tudta hozni a súlyát – háromszor is leütötte ellenfelét, és a háromból két pontozónál simán nyert, ám később eltűnt a statisztikájából ez a győzelem.

Majd ezt követte a WBC kizárása, amiért a közösségi oldalán rasszista és iszlámellenes kijelentéseket tett. Garcia bocsánatot kért a megjegyzéseiért, és bejelentette, hogy elvonóra megy, hogy megoldja a kábítószerrel kapcsolatos problémáit.

A fiatal sztárbokszoló karrierje egyelőre tehát bizonytalan. Az azonban biztos, hogy jövő nyárig nem léphet ringbe, miközben továbbra is a jelenlegi ökölvívás egyik legnagyobb sztárjának tartják. A WBC korábbi ideiglenes könnyűsúlyú bajnoka pályafutása során eddig 24 győzelmet aratott (ebből húszat kiütéssel), és csupán egy meccset veszített el.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!