Betilthatják az utcai csókolózást Moszkvában

Vágólapra másolva!
Egy készülő rendelet szerint pénzbüntetéssel sújtanák azokat, akik a nyílt utcán csókolóznak Moszkvában. Az elképzelés támogatói szerint többek között azért van szükség a szigorításra, mert a gyerekek túl sok csókjelenettel szembesülnek az utcákon.
Vágólapra másolva!

A moszkvai városvezetés egy olyan rendeletet készül elfogadni, amely tiltaná a köztereken való csókolózást - jelentette a BBCNews orosz lapértesülésekre hivatkozva. Az elképzelés szerint pénzbírsággal sújtanák azokat, akik az utcán csókolóznak.

A rendelettervezet egyelőre egyeztetés alatt van, ha elfogadják, akkor jövő év elején léphet hatályba. Az egyik városi tisztviselő többek között azzal indokolta a készülő rendeletet, hogy a moszkvai metróban például egyre terjedőben vannak az erkölcstelen viselkedési formák. Tatjana Makszimova hozzátette, hogy a gyermekek egész nap szerelmi leckéket kapnak, bárhova is mennek a városban.

A tervezet ellen tiltakozik az Oroszország Demokratikus Uniója nevű párt egyik vezetője, Valerija Novodorszkaja. A jogvédőként is tevékenykedő nő szerint a csóktiltalom az orwelli világot idézné. Novodorszkaja nyilatkozatában hozzátette: ha a javaslat hatályba lép, akkor minden lehetséges alkalommal meg fogja sérteni, és mindenkit meg fog csókolni, aki megtetszik neki az utcán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről