Lázadás tört ki egy francia börtönben

Vágólapra másolva!
Öt börtönőrt ejtett foglyul 33 elítélt egy francia börtönben. A rabok egy új szabály bevezetése ellen tiltakoznak, miszerint nappal is zárva kell tartaniuk celláik ajtaját. A hatóságok különleges kommandókat irányítottak a helyszínre
Vágólapra másolva!

Elfoglalta a börtönműhelyt, és túszul ejtett öt börtönőrt 33 elítélt egy francia börtönben, Moulins-ban, Párizstól 300 kilométerre délre - jelentette a BBC. A francia hatóságok különleges kommandókat irányítottak a helyszínre.

A börtönben körülbelül 120 elítéltet és 200 vizsgálati fogságban lévő személyt őriznek. A rabok egy helyi börtöntiszt szerint egy új szabály bevezetése ellen tiltakoznak, miszerint nappal is zárva kell tartaniuk zárkáik ajtóit. Ugyanezért már múlt hét pénteken is tiltakoztak a rabok, akkor 20-an megtagadták, hogy visszatérjenek celláikba, a napi testmozgás után.

Egy közelmúltban napvilágot látott jelentés szerint a francia börtönökben egyre nagyobb a túlzsúfoltság, és egyre kevesebb a börtönőr, ami miatt fokozott veszélynek van kitéve a személyzet. A Nemzetközi Börtönmegfigyelő Szervezet jelentése szerint a francia börtönökben tapasztalt állapotok egyre inkább hasonlóak a pokolbeliekhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!