Robbantás egy iraki rendőrőrsön - sok halott

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizenheten meghaltak és 33-an megsérültek egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbanásától vasárnap reggel az iraki Haldíja rendőrőrse előtt.
Vágólapra másolva!

A robbanást valószínűleg öngyilkos merénylő hajtotta végre. Egy iraki rendőrtiszt közlése szerint a detonáció óriási krátert vájt az épület bejárata előtt. Szemtanúk sűrű fekete füstöt láttak gomolyogni a Bagdadtól mintegy kilométerre nyugatra fekvő város fő rendőrőrse fölött. Az amerikaiak azonnal lezárták a környéket, és két helikopter kezdett körözni a magasban.

A helyszínre érkező mentőautók a közeli Ramádi város kórházába siettek a sérültekkel. A kórház egyik vezetője 18 halottról és húsznál több sérültről számolt be, hozzátéve, hogy az áldozatok többsége rendőr volt.

Egy amerikai katonai szóvivő Bagdadban megerősítette a merénylet hírét, hozzátéve, hogy a koalíciós erőknek nincsenek veszteségei. Azt nem tudta megmondani, hogy civil halottak vagy sérültek vannak-e.

Haldíja a fővárostól nyugatra és északra elterülő, úgynevezett szunnita háromszögben található, ahol a leggyakoribbak és leghevesebbek a támadások a megszálló csapatok és iraki szövetségeseik ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!