A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Merénylet volt a kijevi robbanás

Vágólapra másolva!
Pokolgép robbant, és nem baleset történt a kijevi bíróság épületében hétfőn - jelentette ki a város főpolgármestere. A robbanásban tizenegy ember sérült meg. A polgármester szerint bűnszövetkezet tagjai helyezték el a bombát a bíróságon.
Vágólapra másolva!
Tíz sérültje van a kijevi robbanásnak/nagyvilag/20040209robbanas.html

Nem gázpalack, hanem pokolgép robbant hétfőn a kijevi darnyicai kerületi bíróság épületében - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Olekszandr Omelcsenko, a város főpolgármestere. A robbanást követő vizsgálatkor bebizonyosodott, hogy ismeretlenek bombát helyeztek el az épületben.

Közvetlenül a robbanás után a rendőrség azt feltételezte, hogy az épületben zajló karbantartási munkák során robbant fel egy hegesztéshez használt gázpalack. A vizsgálatkor azonban kiderült, hogy az épület mosdójában lépett működésbe egy pokolgép.

A robbanásban tizenegy ember: a bíróság alkalmazottai és egyetemista gyakornokok sebesültek meg, három sérült állapota súlyos. A robbanás miatt az épület homlokzata részben leomlott, és betörtek a környező házak ablakai is.

A merénylettel alvilági köröket gyanúsítanak. Omelcsenko főpolgármester szerint bűnszövetkezetek korábban már megfenyegették a darnyicai kerületi bíróságot, így valószínűsíthető, hogy a robbantást az ukrán alvilág követte el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!