A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olaszország szerint több katonára van szükség Irakban

Vágólapra másolva!
Az iraki nemzetközi katonai erő létszámának nagyszabású növelését javasolja az olasz védelmi miniszter. Antonio Martino 500 ezer katonára növelné a jelenleg 150 ezres kontingenst, ugyanakkor Olaszország egyelőre nem kíván több katonát küldeni Irakba.
Vágólapra másolva!

Szaddám Huszein rezsimjének megdöntéséhez elegendő volt 150 ezer katona, a stabil helyzet fenntartásához ez kevés - mondta Antonio Martino a Corriera della Sera napilapnak adott interjújában. A védelmi miniszter szerint elégtelen az Irakban állomásozó nemzetközi erők létszáma a rend és a biztonság fenntartására, és szükséges, hogy 500 ezer katonára növeljék a mostani 150 ezres nemzetközi kontingenst.

Június 30-án kezdi meg működését az új iraki átmeneti kormány, és Martino szerint annak a feladata lenne, hogy kérje a külföldi államoktól a nemzetközi erők létszámának növelését. Hozzátette ugyanakkor, hogy hazája egyelőre nem kíván több katonát küldeni Irakba. Az olasz parlament 3000 katona küldéséhez adta hozzájárulását, jelenleg azonban csak 2700 olasz közlegény és tiszt szolgál az arab országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!