A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Harcok Fallúdzsában, robbanás Bagdadban

Vágólapra másolva!
Robbanás történt hétfőn egy amerikai konvoj közelében Bagdadban. Áldozatokról, vagy sebesültekről még nem érkezett jelentés. Eközben Fallúdzsában kiújultak a harcok: akanvetőkkel és kézifegyverekkel lőtték egymást az iraki ellenállók és az amerikaiak hétfőn.
Vágólapra másolva!

Heves tűzharc kezdődött hétfőn délelőtt az iraki Fallúdzsa városában amerikai tengerészgyalogosok és iraki fegyveres ellenállók között, noha hivatalosan tűzszünet van.

Az összecsapásokban aknavetőkkel és más tüzérségi eszközökkel, páncéltörő rakétagránátokkal és járművekre szerelt gépfegyverekker lőtták egymást az iraki ellenállók és az amerikaiak a város két körzetében. Erről helyi lakosok számoltak be külföldi hírügynökségek tudósítóinak. Egyelőre nem ismeretes, ki kezdeményezte a csatározást, és az sem, vannak-e halálos áldozatok vagy sebesültek.

Amerikai tengerészgyalogosok három hete tartják ostromgyűrűben a Bagdadtól ötven kilométernyire nyugatra fekvő iraki várost. Azért indítottak nagyszabású támadást Fallúdzsa ellen, hogy kézrekerítsék és felelősségre vonják négy amerikai biztonsági őr gyilkosait, és a megölt amerikaiak holttestének meggyalázóit.

A harcokban hatszáz helyi lakos vesztette eddig életét a helyi kórházak összesítése szerint. Sok ember elmenekült fallúdzsai otthonából.

A 300 ezer lakosú városban túlnyomórészt szunnita muzulmánok laknak, akik kiváltságokat élveztek az előző elnök, Szaddám Huszein uralma alatt, s bukása után is hűek maradtak a diktátorhoz.

Robbanás Bagdadban

Hétfőn Bagdadban pokolgép robbant egy amerikai katonai konvoj közelében. Egy amerikai gépjármű kigyulladt; szemtanúk szerint az égő gépkocsiból több személyt húztak ki és szállítottak el az amerikaiak, de egyelőre nem tudni, hogy halottakról vagy sebesültekről van-e szó.

A robbanás a város északi részében, a Vaziríja negyedben történt. A városrész fölött hatalmas füstoszlopot lehetett látni. Amerikai katonák körülzárták a robbanás körzetét. Az amerikai hadsereg egyelőre nem tett bejelentést a támadásról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!