Hamarosan nyilvános az iraki kormánytagok névsora

Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminiszter szerint egy-két héten belül ismertté válhat azoknak az iraki személyiségeknek a neve, akik az átmeneti iraki kormány tagjai lehetnek. Colin Powell pénteken egy amerikai rádióadónak nyilatkozva jelentette ki, hogy már folynak az egyeztetések Lahdar Brahimi ENSZ megbízottal a szóba jöhető iraki személyiségekről.
Vágólapra másolva!

Az amerikai külügyminiszter szerint a jelöltek megítélésében meglehetősen nagy az egyetértés. A véglegesített listát majd az ENSZ elé terjesztik, hogy az új iraki vezetés megfelelő nemzetközi támogatásban részesüljön.

Powell hangsúlyozta, az ENSZ Biztonsági Tanácsában már megkezdődtek az egyeztetések az iraki hatalomátadással foglalkozó ENSZ-határozatról, s ennek vitájában nem várnak arra, hogy megtörténjen a leendő iraki miniszterek kiválasztása.

Csütörtökön Silvio Berlusconi olasz kormányfő jelentette be az olasz törvényhozásban, hogy a hét elején tett washingtoni látogatása során vele már közölte George Bush amerikai elnök, ki az az iraki személyiség, akit a leendő iraki kormány vezetőjének szemeltek ki. Elmondta, hogy az ENSZ kapcsolatba lépett egy másik személlyel is, készen arra az eshetőségre, ha az első számú jelölt nem vállalja a megbízatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről