Egy túsz miatt vonja ki csapatait Fülöp-szigetek Irakból

Vágólapra másolva!
Irakba vezényelt katonáinak a "lehető leghamarabb" történő kivonására tett ígéretet hétfőn este a Fülöp-szigetek kormánya, hogy megmentse ezzel az arab országban túszul ejtett, és kivégzéssel fenyegetett Fülöp-szigeteki állampolgár életét.
Vágólapra másolva!

A mielőbbi csapatkivonásra vonatkozó ígéretet Rafael Seguis, a Fülöp-szigeteki védelmi miniszter helyettese tette az al-Dzsazíra arab televízióban sugárzott beszédében. "Követeléseikre válaszul a Fülöp-szigetek a lehető leghamarabb kivonja humanitárius erőit" - hangoztatta Seguis. A politikus által felolvasott közleményt a televízió lefordította arab nyelvre.

A csapatkivonásra vonatkozó ígéret nem sokkal azután hangzott el, hogy hétfő este lejárt az az újabb - rövidebb - határidő, amelyet a Fülöp-szigeteki teherautósofőrt fogva tartó szélsőségesek szabtak a manilai kormánynak. A túszejtők az Irakba vezényelt Fülöp-szigeteki békefenntartók kivonását követelték, ellenkező esetre túszuk kivégzésével fenyegetőznek.

Egy neve elhallgatását kérő, magas beosztású Fülöp-szigeteki kormánytisztviselő hétfő reggel Manilában még úgy tudta, hogy az emberrablók két nappal, kedden estig meghosszabbították a követeléseik teljesítésére eredetileg a múlt hét végéig adott határidőt. Hétfő délután azonban az al-Dzsazíra már arról tudósított, hogy a túszejtők csak hétfő éjjelig hosszabbították meg a Manilának adott haladékot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről