Vérfürdővel fenyegetik Olaszországot és Ausztráliát

Vágólapra másolva!
Egy magát az al-Kaida terrorhálózat európai szervezetének nevező csoport "vérfürdővel" fenyegette meg Olaszországot és Ausztráliát. A Tauhíd nevű csoport közleményében - amelynek hitelessége egyelőre kétséges - azt követeli a két országtól, hogy vonják ki katonáikat Irakból.
Vágólapra másolva!

"Vérfürdőt" helyezett kilátásba Ausztráliának és Olaszországnak szombati internetes nyilatkozatában egy csoport - amely magát az al-Kiada európai fiókszervezeteként tünteti fel -, arra az esetre, ha a két ország nem vonja ki katonáit Irakból. Egy héten belül ez volt a második közleménye a korábban ismeretlen Tauhíd (egyistenhit) nevű csoportnak, amely szerdán lépett a nyilvánosság elé, terrorcselekményekkel fenyegetve meg az iraki stabilizálásban részt vevő Bulgáriát és Lengyelországot, ha nem vonja ki katonáit az arab országból.

"Felszólítunk benneteket, hogy távozzatok Irakból, még mielőtt az országotok vérfürdővé válik" - fenyegette meg a nyilatkozat az ausztrál kormányt. "Megrengetjük a földet a lábatok alatt, ahogy azt Indonéziában is tettük, s vége nem lesz az autóbombás merényleteknek, Isten akaratából" - fűzi hozzá a nyilatkozat, utalva a két éve elkövetett, 202 ember halálát okozó bali merényletre, amelynek elkövetéséért utólag az al-Kaidával kapcsolatban álló Jemaah Islamiyah szervezetet tették felelőssé.

A Tauhíd nyilatkozata Olaszországot is figyelmeztette, hogy fogadja el a korábban tett ajánlatot, ha nem akar autóbombás merényleteket elszenvedni. "Azt ajánljuk, hogy fogadjátok el az ajánlatunkat. Ha nem teszitek, látni fogjátok, hogy robbanóanyaggal megrakott autók sorai fognak csapást mérni a városaitokra, reggellé téve az éjszakáitokat, Isten akaratából. Esküszünk nektek, hogy látni fogjátok a poklot a saját szemeitekkel" - fenyegetőzik a Tauhíd nyilatozata.

Az internetes közlemény nem részletezte, hogy milyen Olaszországnak tett ajánlatról beszél, de tény, hogy július 17-én az al-Kaidával kapcsolatban álló Abu Hafsz al-Maszri Brigádok tömeges terrorcsapásokat helyezett kilátásba arra az esetre, ha Silvio Berlusconi miniszterelnököt - George Bush amerikai elnök hű szövetségesét - az olaszok nem távolítják el posztjáról.

A most szombati nyilatkozat egy olyan iszlám honlapon jelent meg, amelyre az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz tartozó csoportok teszik fel rendszeresen fenyegetéseiket és közleményeiket. A közlemény hitelességét azonban ezúttal sem lehetett ellenőrizni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről