Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter hétfőn Párizsba érkezett, ahol tárgyal a Francia Gyáriparosok Szövetségének vezetőivel, illetve az Európai Ipari és Munkaadói Szövetségek Uniójának elnökével. A volt kormányfő amióta lemondott posztjáról, rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként dolgozik.
Vágólapra másolva!

Négynapos látogatásra Párizsba érkezett hétfőn Medgyessy Péter. A volt miniszterelnök Gyurcsány Ferenc kormányfő felkérésére rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként dolgozik, mióta lemondott miniszterelnöki posztjáról.

Medgyessy Párizsban tárgyalásokat folytat a francia befektetőket képviselő Francia Gyáriparosok Szövetségének vezetőivel, illetve az Európai Ipari és Munkaadói Szövetségek Uniójának (UNICE) elnökével. A találkozóknak az ad különös jelentőséget, hogy Franciaország a magyarországi külföldi befektetők sorában Németország és az Amerikai Egyesült Államok után a harmadik legnagyobb partnerünk. Az Európai Munkaadói Szövetség pedig 25 ország, 33 munkaadói szervezetét egyesítve az egyik legbefolyásosabb gazdasági érdekérvényesítő csoportosulás a térségben.

Medgyessy Péter párizsi látogatásának ideje alatt tárgyal a harminc legfejlettebb államot tömörítő OECD, a párizsi székhelyű Gazdasági, Együttműködési és Fejlesztési Szervezet főtitkárával, valamint Michel Barnier francia külügyminiszterrel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!