Tálib vezetőket fogtak el állítólag Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Letartóztattak 17 feltételezett tálibot Pakisztánban. Az elfogottak között egykori afgán tartományi kormányzó és egy volt kabuli rendőrfőnök is van - közölte pénteken a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A gyanúsítottakat egy éjszakai razzia során fogták el a délnyugat-pakisztáni Kvettában - mondta Beludzsisztán tartomány rendőrfőnöke, Csaudri Mohammed Jákúb, de neveket nem közölt. Egy neve elhallgatását kérő vezető rendőrségi tisztviselő szerint a déli Helmand tartomány kormányzója, Ser Dil és az egykori kabuli rendőrfőnök, Molla Ibrahim a két meg nem nevezett, magas rangú személy.

Pakisztán volt az egyik fő támogatója a 2001-ben megdöntött afganisztáni tálib rendszernek, egészen a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadásokig. Az Egyesült Államok által létrehívott terrorizmus elleni nemzetközi koalícióhoz csatlakozva több száz feltételezett terroristát tartóztattak le, de a bírálók szerint továbbra is tálib gerilláknak és vezetőknek ad menedéket az ország.

Abdul Latif Hakimi tálib szóvivő tagadta, hogy tálibokat fogtak el, és azt is, hogy Pakisztánban tartózkodnak vezető tálibok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!