Földrengés volt Rómában

Vágólapra másolva!
A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földrengés okozott kisebb riadalmat Rómában, az emberek az utcákra szaladtak, és több turista is pánikba esett. Károkról vagy áldozatokról nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerinti 4,4-es fokozatú földrengés volt hétfőn az olasz fővárosban - közölte az olasz geofizikai intézet egyik illetékese. A viszonylag gyenge földmozgást érezni lehetett a városközpontban, a külső kerületekben és az olasz fővárostól délnyugatra lévő Fiumicino nemzetközi repülőtér területén is. Áldozatokról, illetve károkról nem érkezett jelentés. Szakértők szerint a rengés epicentruma a főváros körül elterülő Latium tartomány tengerparti részén, Anzio település mellett volt.

A nagyváros nem egy kerületében az emberek rémülten rohantak az utcára. Rövid időre pánikba esett az örök város legnevezetesebb látványosságai, a Colosseum és a Trevi-kút körül nézelődő nagy számú turista is. Régészek vizsgálat alá vetették a műemlékeket, nem szenvedtek-e kárt.

Olaszország több tektonikus lemez találkozása fölött fekszik, így viszonylag földrengésveszélyes terület. Halálos áldozatokkal járó földmozgás legutóbb 2002. október 31-én történt az ország középső részén, ahol egy 5,4-es erejű földmozgás romba döntött egy iskolaépületet, 30 ember halálát okozva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!