Elfogták az ammáni merénylet egyik szervezőjét

Vágólapra másolva!
Letartóztatták az ammáni merényletsorozat negyedik elkövetőjét, azt a nőt, akinek nem sikerült felrobbantani magát - jelentették be vasárnap a jordán hatóságok.  A jordán luxusszállodák ellen szerdán elkövetett támadásokban 57 ember halt meg.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták az ammáni öngyilkos merényletsorozat negyedik merénylőjét - jelentette be Abdalláh jordániai király. A letartóztatott nő részt vett a merényletsorozatban, de nem sikerült felrobbantania magát.

A jordániai kormány vasárnap így mind a négy merénylőt megnevezte. A luxusszállodák elleni szerdai támadások elkövetésével három iraki férfit és egy iraki nőt gyanúsítanak. A letartóztott nő, Szadzsida Atrusz ar-Risávi az egyik öngyilkos robbantó felesége volt, valamint testvére az al-Kaida terrorszervezet iraki szárnyát vezető az-Zarkávi egyik, nemrég megölt helyettesének.

A házaspár a további két tettessel, Ravad Dzsászem Mohammed Abeddel és Szafa Mohammeddel négy nappal a robbantások előtt lépte át az iraki-jordániai határt - közölte Marván Moaser miniszterelnök-helyettes. Azt azonban nem árulta el, hogy az életben maradt nőt mikor fogták el.

Minden idők legsúlyosabb jordániai terrorakciójában három szállodában összesen 57 ember halt meg. Az al-Kaida iraki ága vállalta magára a merényleteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!