A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hárman is elkapták a madárinfluenzát Kínában

Vágólapra másolva!
Hárman is megfertőződtek madárinfluenzában Kínában a hatóságok bejelentése szerint. Kína most ismerte el először hivatalosan, hogy az országban embereket fertőzött meg a madárinfluenza. A betegek állapotáról nem közöltek adatokat. Kína minden szárnyast be akar oltatni, Vietnamban két újabb járványgóc jelent meg.
Vágólapra másolva!

Kínában embereken is megjelent a madárinfluenza: a hatóságok szerdán rögtön három fertőzésről is bejelentést tettek. A kínai egészségügyi minisztérium azt közölte, hogy ketten az ország középső részben lévő Hunan tartományban, egy ember pedig keleten, Anhujban betegedett meg. A rövid közlemény nem számol be a betegek állapotáról.

Kínában most először erősítették meg hivatalosan is, hogy embereket támadott meg a madárinfluenza. Állati megbetegedéseket a múlt hónapban már az ország tizenegy helyéről jelentettek. A hatóságok több millió tyúk és kacsa kényszervágását rendelték el, hogy megakadályozzák a H5N1-es típusú vírus terjedését.

Emberi megbetegedés gyanúja már két korábbi esetben is felmerült, de még egyikről sem tudtak végleges véleményt mondani. Hunan tartományban egy 12 éves kislány meg is halt a múlt hónapban, az ő szövetmintáit jelenleg az Egészségügyi Világszervezet szakértőinek segítségével vizsgálják. A kislány 9 éves öccse felgyógyult az egyelőre nem azonosított betegségből.

A betegség sújtotta kínai Liaoning tartományban a napokban 320 millió szárnyast oltottak be. A kínai hatóságok szerdán azt is közölték, hogy madárinfluenza-antitesteket találtak egy kilencéves kisfiú szervezetében, aki az ország belsejében fekvő egyik faluban betegedett meg. Innen jelentették korábban jelentették a szárnyasokat tizedelő járvány kitörését. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az emberre is veszélyes H5N1 vírus fertőzte-e meg a kisfiút, amely két év alatt 64 ember halálát okozta Ázsiában. Kína nemrég a teljes szárnyasállomány, mintegy 14 milliárd baromfi beoltásának tervét jelentette be, miután országszerte 11 helyen ütötte fel fejét a járvány egy hónap alatt.

A vírusnak Kínában még nem volt halálos áldozata - a legtöbben Vietnamban és Thaiföldön haltak meg a betegségben. Vietnam legutóbb két újabb járványgócról számolt be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!