Izrael folytatja a palesztin terroristák likvidálását

Vágólapra másolva!
Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter hétfő este szabad utat adott az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet vezetői elleni célzott támadásoknak a Netánjában elkövetett, öt emberéletet követelő öngyilkos merénylet után - adta hírül az izraeli katonai rádió.
Vágólapra másolva!

Izrael csak néhány hónapja függesztette fel Ciszjordániában a palesztin radikális fegyveresek elleni célzott támadásokat, de a Gázai övezetben folytatta azokat - tette hozzá a rádió. Újabb rendelkezésig a palesztinok a Gázai övezetből és Ciszjordániából nem léphetnek izraeli területre és Kelet-Jeruzsálembe. Saul Mofaz egyben parancsot adott a hadseregnek, hogy "vegye ismét ellenőrzése alá" az Iszlám Dzsihad védőbástyáiként ismert ciszjordániai övezeteket.

A Háárec című izraeli lap internetes honlapján közölt értesülés szerint a netánjai merénylet megtorlásaként az izraeli hadsereg nagyszabású hadműveletre készül a Gázai övezet északi részében.

Öt izraeli meghalt és több mint harminc megsebesült hétfőn Netánjában, amikor az Iszlám Dzsihád aktivistája felrobbantotta magát az Izrael középső részén fekvő Netánja egyik bevásárlóközpontjában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről