Földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét

Vágólapra másolva!
A Richter-skálán mérve 5,5-ös erősségű földrengés rázta meg szerda éjszaka Törökország délkeleti részét, esetleges áldozatokról, illetve károkról egyelőre nem érkezett jelentés, de a helyi lakosság pánikba esett.
Vágólapra másolva!

A természeti csapás éjfél előtt néhány perccel érte Bingöl tartományt, és leginkább Karliova városában volt érezhető - jelentette az Isztambulban lévő Kandilli geofizikai intézet. Karliova város központjában az első felmérések alapján nem keletkeztek károk, a mentőalakulatok azonban a környező hegyek falvaiba indulnak, hogy ellenőrizzék a helyzetet.

A település lakóinak félelmét az is fokozhatta, hogy ugyanebben a térségben 12 napja egy 5,7-es erősségű földmozgás volt, amely 15 embert megsebesítet és 150 házat megrongált.Az Ankarától mintegy 600 kilométerre keletre lévő Bingölben 1995-ben egy 6,4-es erejű rengés 177 ember életét oltotta ki.

Törökország tektonikai lemezek találkozása fölött fekszik, így gyakran él át súlyos, pusztító erejű földmozgásokat: két erős rengés 1999-ben 18 ezer ember halálát okozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről