Ismét víz alá került New Orleans egyik negyede

Vágólapra másolva!
Ismét víz alá került pénteken New Orleans egyik legalacsonyabban fekvő kerülete, miután az árhullám átszakított egy megjavított gátat. Többen tarottak attól, hogy a Rita hurrikánt kísérő heves esőzés miatt ismét elönti az ár a letarolt várost.  A negyedben több tucat háztömb vízben áll, az ipari csatornával párhuzamosan futó utcában a vízszint derékig ér, és gyorsan emelkedik.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Ismét víz alá került pénteken New Orleans egyik legalacsonyabban fekvő kerülete, a Ninth Ward a Francia Negyed keleti részén, miután az árhullám átszakította az egyik megjavított gátat. "Legsúlyosabb félelmeink váltak valóra. A gát át fog szakadni, ha a dolgok így folytatódnak, és ismét betör a víz a már korábban elárasztott területre" - mondta nem sokkal előbb Barry Guidry, a georgiai nemzeti gárda illetékese.

"Vízátfolyást fedeztünk fel az ipari csatorna mentén" - közölte Mitch Frazier, a hadmérnök alakulat szóvivője a helyi rádiónak. Az alakulat megjavította az érintett gátszakaszt a Katrina hurrikán után, amely ugyancsak elárasztotta a nagyváros szegények lakta Ninth Ward kerületét. A víz már csütörtökön átszivárgott a helyreállított szakaszon, de a hatóságok saját bevallásuk szerint nem számítottak ilyen gyors és ilyen mértékű áradásra. A negyedben több tucat háztömb vízben áll, az ipari csatornával párhuzamosan futó utcában a vízszint derékig ér, és gyorsan emelkedik.

A Katrina pusztítása nyomán a negyedben a legtöbb lakóépületből csak romhalmaz maradt, és kevés ház áll viszonylag épen. A CNN amerikai hírtelevízió szerint a negyed lakóinak túlnyomó többségét már az előző hurrikán miatt kiköltöztették, és a hátramaradtakat a pénteki nap folyamán biztonságosabb helyre szállítják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről