A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsOdette Giuffrida-Reka Pupp
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Szétvertek egy paraszttüntetést Kínában

Vágólapra másolva!
Legkevesebb egy személy életét vesztette, több tucatnyian pedig megsebesültek Kína déli részén, amikor rendfenntartó erők erőszakkal feloszlatták több ezer kínai földműves tüntetését. A parasztok az általuk használt állami földterületek visszavétele ellen tiltakoztak.
Vágólapra másolva!

Egy helyi lakos elmondása szerint a hatóságok szombat este alkalmaztak erőszakot Kuangtung (Guangdong) tartomány Szancsiao (Sanjiao) településén, ahol mintegy 20 ezer, különböző falvakból érkezett tüntető gyűlt össze. A falusiak azért tiltakoznak több napja, mert az általuk használt állami földeket jelképes kártérítés mellett visszavennék egy útépítés miatt.

A szemtanú elmondása szerint a rendőrség elektromosan sokkoló gumibotokkal támadt a tüntetőkre, akik közül nagyjából negyvenen megsebesültek, egy 13 éves iskolás pedig állítólag életét vesztette. Sok tüntetőt őrizetbe vettek. A tüntetés a sötétség beállta után kezdődött, hogy a rendőrség által felállított kamerák ne tudják azonosítani a résztvevőket. A helyi kormányzati és rendőrségi illetékesek elzárkóztak az események kommentálásától.

Kuangtung tartomány a múlt hónapban már hasonló tüntetések színhelye volt. December elején Tungcsou (Dongzhou) faluban a katonák belelőttek a tüntetőkbe és harminc embert megöltek. A falusiak akkor amiatt tiltakoztak, hogy a hatóságok méltatlan kárpótlással vették vissza az általuk használt földeket egy erőmű építése céljából.

Kínában a föld állami tulajdon, és egyre gyakoribbak a hasonló megmozdulások. Ugyanis a mezőgazdasági művelésből kivonják a földeket, és azokon ipari létesítményeket hoznak létre, sokszor semmibe véve a korábbi földhasználók jogait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!