Mázsás bombát találtak Baszkföldön

Vágólapra másolva!
Száz kilogramm robbanóanyagot talált egy fémtartályba rejtve csütörtökön Baszkföldön a spanyol rendőrség, öt nappal a madridi repülőtéren elkövetett robbantásos merénylet után.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint a madridi merényletet elkövető Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár szervezet raktározta el Atxondo faluban a robbanószert, amely "azonnal bevethető", bombakész volt, már csak a gyújtószerkezet hiányzott.

A rendőrség figyelmét egy parkoló gépkocsi keltette fel, amelyért több napon át sem jelentkezett gazdája, a robbanószert rejtő tartály pedig az autó mellett állt.

A töltetet két nappal azután találták meg, hogy a kormány megszakította a béketárgyalásokat az ETA-val a madridi repülőtér ötemeletes parkolóházában végrehajtott merényletet követően, amelyben az épület nagyrészt összedőlt és két ember eltűnt, valószínűleg életét vesztette.

A spanyol rádió csütörtökön előzőleg arról számolt be, hogy 90 kilogramm robbanószert találtak egy autóban az Atxondo településsel szomszédos Durango városban. December 23-án a közeli Amorebietában bukkant a rendőrség titkos fegyverraktárra, amelyben 50 kilogramm robbanóanyagot halmoztak fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!