Megtalálták a maffia tízparancsolatát

Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség megtalálta a maffia tízparancsolatát, mely a tagok számára előírt viselkedési szabályokat írja le. A tagoknak nem ajánlatos sörözőbe és egyéb szórakozóhelyekre járniuk és tartózkodniuk kell a rendőrök társaságától is.
Vágólapra másolva!

Megtalálta az olasz rendőrség a maffia tízparancsolatát, amikor letartóztatták a szicíliai maffia állítólagos új vezérét, Salvatore Lo Piccolót. A szabályok tulajdonképpen útmutatást adnak arra, hogy hogyan lehet valaki tökéletes maffiózó - írja a BBC.

A tiltott dolgok között szerepel a bárok és egyéb szórakozóhelyek rendszeres látogatása és a maffiózók nem vethetnek szemet barátaik feleségére sem. Tartózkodniuk kell attól is, hogy rendőrök társaságában lássák őket.

A szabályzat szerint azok nem is válhatnak a maffia tagjaivá, akiknek a családjában rendőr vagy besúgó van.

Tisztelniük kell feleségüket, ugyanakkor a maffia érdekei mindenek fölött állnak: akkor is a szervezet rendelkezésére kell állniuk, ha feleségük épp a gyereküknek ad életet.

A nyomozók sok egyéb dokumentumot is találtak a maffiafőnök letartóztatásakor, melyektől azt remélik, hogy jobban megismerik a maffia működését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!