Bomba robbant egy afgán luxushotelben

Vágólapra másolva!
Tálib fegyveresek támadtak meg hétfőn egy afganisztáni luxushotelt, ahol gyakran rendeznek nagykövetségi fogadásokat. Az öngyilkos merényletnek hét halálos áldozata van, köztül két norvég és egy amerikai állampolgár. Kedd reggel bejelentették: elfogták az egyik elkövetőt, aki nem robbantott, hanem lövöldözött a hotel halljában.
Vágólapra másolva!

Heten vesztették életüket az afgán főváros egyik luxusszállodásjánál hétfőn öngyilkos merénylők robbantássorozatában. Nem sokkal a robbanás után egy tálib szóvivő azt közölte: négy tálib fegyveres támadta meg a szállodát. A tálib forrás szerint hárman gépfegyverrel és kézigránáttal támadtak az őrökre, a negyedik követte el az öngyilkos merényletet. Az afgán hírszerzés vezetője szerint két támadó működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet, harmadik, rendőri egyenruhát viselő társuk azonban bejutott a hotel halljába, ahol lövöldözni kezdett. Őt végül elfogták és őrizetbe vették.

A kabuli belügyminisztérium szóvivője korábban hat halálos és hat sebesült áldozatról számolt be, de éjjel belehalt sérüléseibe a Dagbladet című norvég lap tudósítója, a 39 éves Carsten Thomassen is. A halálos áldozatok között van a Jonas Gahr Stoere norvég külügyminisztert afganisztáni látogatásán kísérő küldöttség egyik tagja, valamint egy amerikai állampolgár is. A nemrégiben megnyílt, előkelő Serena hotelben gyakran rendeznek nagykövetségi vacsorákat és fogadásokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!