A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Izrael bővít két telepet Jeruzsálem közelében

Vágólapra másolva!
A zsidó állam vezetése bővíteni akar két izraeli telepet Jeruzsálem közelében, Ciszjordániában: az összesen 447 lakás építéséről szóló pályázati felhívást csütörtökön hozták nyilvánosságra. Palesztin részről máris tiltakoztak, a béke esélyeinek megtorpedózásával vádolva az izraeli vezetést.
Vágólapra másolva!

A palesztin-izraeli béketárgyalásokra vonatkozó nemzetközi útiterv arra szólítja fel a zsidó államot, hogy fagyassza be a telepek bővítését. Izrael viszont a mostani két helyszínt, Har Homát és Beitar Illitet Jeruzsálemhez tartozónak tekinti, s közölte: ezeknél folytatni fogja a telepbővítéseket.

A pályázati kiírás szerint Har Homában egy 130 lakásos öregek otthonát, Beitar Illitben pedig 317 új lakást építenek majd. Ez utóbbi, Jeruzsálemtől délre lévő ultraortodox zsidó telepen több mint 30 ezer izraeli él.

A palesztin tárgyalódelegáció egyik tagja, Szaeb Erekat a tervekre reagálva azt mondta: Izrael a telepbővítéseket választotta a béke helyett. "Nem tudom, az izraelieknek hányszor kell még megtenniük ezt, hogy a nemzetközi közösség végre kinyissa a szemét" - mondta a palesztin politikus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!