A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tibet-párti amerikai aktivistákat utasított ki Kína

Vágólapra másolva!
Kiutasították azt a nyolc amerikait Kínából, akiket Tibet-zászlók és a tartomány szabadságát követelő transzparensek lobogtatásárt vettek őrizetbe az olimpia ideje alatt.
Vágólapra másolva!

Vasárnap kiutasították az ázsiai országból azt a nyolc Tibet-párti amerikai aktivistát, akiket augusztus 20-án és 21-én vettek őrizetbe a közrend megzavarása címén. A pekingi amerikai nagykövetség szerint a kínai hatóságok arról értesítették a külképviseletet, hogy a korábban 10 napos elzárásra ítélt amerikaiakat vasárnap este felszállították az Air China Los Angelesbe induló járatára.

Az amerikaiak és egy brit nő azzal szegték meg a kínai törvényeket, hogy a vasárnap véget ért pekingi nyári olimpiai játékok több helyszínén tibeti zászlókat bontottak ki, és tiltakozó megmozdulásokat tartottak többek között a Tibetben tapasztalható, sokak szerint erőszakos kínai uralom és az emberi jogok kínai helyzete miatt.

Az őrizetbe vett és ugyancsak 10 napos elzárásra, ítélt brit nő érdekében Gordon Brown brit kormányfő személyesen járt közbe a kínai vezetésnél, így az emberjogi aktivistát hétfőn szabadon engedik, vagyis nem kell letöltenie büntetése teljes időtartamát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!