Magyar bankkártya-hamisítót füleltek le Hollandiában

Vágólapra másolva!
Egy magyar és tizenegy román bankkártya-hamisítóból álló banda pere kezdődök a jövő héten Amszterdamban. A hamisítóknál 36 millió forintnak megfelelő összeget találtak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Kelet-európai bankkártya-hamisítók, köztük egy magyar állampolgár ellen kezdődik bírósági eljárás hétfőn Amszterdamban - értesült az MTI a helyi ügyészségtől. Összesen tizenkét ember: tizenegy román állampolgár és egy budapesti lakos ellen emeltek vádat.

A 19 és 40 év közötti vádlottakat tavaly ősszel és télen vették őrizetbe a holland fővárosban, bankautomatákat figyelő videokamerák felvételei, valamint eladók és banki alkalmazottak tanúvallomásai alapján.

Hamis bankkártyák használatáért, illetve bankjegykiadó automatákból való lopásért kell felelniük. Nagyáruházakban is jelentős összegért vásároltak a kártyákkal, valamint hamis útlevelekkel bankokban vettek fel pénzt. Őrizetbe vételükkor közel 150 ezer euró - körülbelül 36 millió forint - készpénzt találtak a rendőrök a tartózkodási helyükön.

Egyiküknek sem volt állandó tartózkodási helye, lakcíme Hollandiában, lakhelyüket többször megváltoztatták.

Holland sajtóértesülések szerint egy nagyobb banda tagjairól van szó: a csoport számos módszert dolgozott ki és alkalmazott a bankkártyákkal, illetve pénzkiadó automatákkal való visszaélésre. A bírósági meghallgatás október 20-ig tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!