A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Rendőrök tüntetését oszlatták fel Brazíliában

Vágólapra másolva!
Rendőrök csaptak össze rendőrökkel a brazíliai Sao Paulo utcáin. A civil ruhás rendőrök béremelést követeltek, tüntetésüket rohamrendőrök oszlatták fel. Az összecsapásban harmincan sérültek meg.
Vágólapra másolva!

Több mint harmincan sérültek meg béremelést követelő civil ruhás rendőrök és a tüntetésüket feloszlató rohamrendőrök összecsapásában a brazíliai Sao Paulóban. Az utcai harcok csütörtök este törtek ki a dél-amerikai ország legnagyobb városának és ipari központjának egyik előkelő negyedében. A rohamrendőrök gumilövedékeket, hang- és könnygázgránátokat is bevetettek kollégáik visszaszorítása érdekében, mert a demonstrálók megpróbálták áttörni a páncélozott járművekből emelt útakadályokat.

Az egy hónapja sztrájkoló rendőrök a kormányzói palotához akartak vonulni, hogy 15 százalékos béremelési követelésükről tárgyaljanak a szövetségi állam kormányzójával. Az összecsapást több helyi televízió egyenes adásban közvetítette. A katonai rendészet rohamrendőreinek csak többórás harcok után, helyi idő szerint este 9 óra körül sikerült szétoszlatni a bűnügyi rendőrséghez tartozó tüntetők tömegét. A rend helyreállításához lovas rendőröket is bevetettek. Az összecsapásban egy helyi televízió operatőre is megsebesült, súlyos sérültek nincsenek - közölték kórházi források.

A szociáldemokrata kormányzó, José Serra szerint a tüntető rendőrök közé szakszervezeti aktivisták és ellenzéki pártok tagjai is vegyültek, akik saját politikai céljaikra akarták felhasználni a megmozdulását. A kormányzó illegálisnak nevezte a tüntetést, azt állítva, hogy a részt vevő rendőrök viselték fegyvereiket. A civil ruhás rendőrök szóvivője visszautasította a vádakat, a CUT szakszervezeti szövetség pedig közölte: a kormányzó félrevezeti a közvéleményt, és őt terheli a felelősség a zavargásokért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!