Sztrájkolnak a nagy napilapok Franciországban

Vágólapra másolva!
A nyomdászok miatt sztrájkolnak az országos napilapok Franciaországban. Egyedül a Les Échos című gazdasági lap jelent meg, mert azt vidéken nyomják, a többi az interneten, PDF-ben hozta le a csütörtöki lapszámot. 
Vágólapra másolva!

Sztrájkolnak az országos napilapok Franciaországban. Csütörtökön a Les Échos című tekintélyes gazdasági lap volt az egyetlen, amely megjelent.

A munkabeszüntetést a legnagyobb francia szakszervezet, a CGT párizsi nyomdász tagozata hirdette meg, amelyhez a legfőbb országos lapterjesztő, az NMPP is csatlakozott.

A sztrájkkal a szakszervezet a nyomdák struktúraváltási tervei ellen tiltakozik, amelynek értelmében több üzemet bezárnának, valamint elbocsátanák az összes dolgozó tíz százalékát, vagyis 350 embert.

A munkabeszüntetés már érintette a szerda délutáni, csütörtöki dátummal megjelenő Le Monde-ot is. A Les Échos csupán annak köszönhette megjelenését, hogy a lapot vidéken nyomják, a regionális írott sajtóval együtt. Ugyanakkor több nagy napilap, a Le Figaro, a Libération és a L'Humanité PDF-formátumban feltette internetes oldalára az elkészült csütörtöki számot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről