Grúz rendőröket ölt meg egy pokolgép

Vágólapra másolva!
Egymás után két pokolgép robbant hétfőn Dél-Oszétiában, két rendőr meghalt, többen megsérültek. Az egyik robbanószerkezet távirányítású volt. A grúzok szerint Oroszország állhat a merényletek mögött.
Vágólapra másolva!

Két grúz rendőr életét vesztette hétfőn egy robbantásban a szakadár Dél-Oszétia közelében - közölte a grúz belügyminisztérium. A tárca szóvivője szerint a két rendőr a grúz ellenőrzés alatt álló Dvani faluban járőrözött, amikor a közelükben működésbe lépett egy robbanószerkezet.

A detonáció után ugyanott egy második pokolgép is felrobbant, amikor több grúz rendőr a helyszínre sietett. Közülük hárman megsebesültek, egyikük állapota súlyos - mondta a szóvivő. A második robbanószerkezetről már tudják, hogy távirányítású volt, az első pokolgép típusát még nem sikerült meghatározni. Grúz illetékesek azt gyanítják, hogy Oroszország állhat a támadás hátterében.

Az orosz erők augusztus 8-án benyomultak Grúzia területére, miután Tbiliszi kísérletet tett arra, hogy visszaszerezze az ellenőrzést Moszkvához húzó szakadár területe, Dél-Oszétia fölött. Az orosz csapatok csak októberben távoztak a grúz területekről, ahogy azt a Dmitrij Medvegyev orosz elnök és Nicolas Sarkozy, az EU soros elnökségét ellátó Franciaország államfője által tető alá hozott rendezési terv előírta. A helyzet azonban továbbra is feszült a kaukázusi térségben, ahol az elmúlt hetekben több robbantás és lövöldözés történt Dél-Oszétiában és környékén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!