Újszülött gyerekét árulta egy ukrán nő

Vágólapra másolva!
3,9 millió forintnak megfelelő összegért bocsátotta áruba újszülött gyerekét a dél-ukrajnai Herszonban egy nő. Az asszony leleplezését követően azt állította, hogy bankhiteleinek törlesztésére kellett a pénz.
Vágólapra másolva!

Még az anya terhessége idén értesült a herszoni rendőrség emberkereskedelem elleni ügyosztálya arról, hogy egy fiatal nő vevőt keres újszülött gyermekére. Két nyomozó - egy férfi és egy nő - férj-feleségnek adva ki magát azonnal felvette vele a kapcsolatot. A hitelesség kedvéért még színlelt házassági anyakönyvi kivonatot is készítettek - írta csütörtökön az ukrán fővárosban megjelenő Kijevszkije Vedomosztyi című lap online kiadása.

A cikk szerint az anya, miután rendben lévőnek találta a papírokat, megállapodott az álcázott nyomozókkal gyereke vételárában - 3,9 millió forintnak megfelelő összegben. A nő telefonon értesítette az ügyfeleket, amikor szülni indult a kórházba. Ekkor azonban az akciót akadályozó komoly probléma adódott: a gazdasági válság miatt a rendőrségi ügyosztály nem tudta előteremteni a kialkudott összeget, ezért megkérte a kórház vezetését, hogy legalább három napig ne engedjék ki a kismamát a szülőotthonból.

Amikor a pénz összegyűlt, a két nyomozó felkereste az anyát, aki elismervényt írt a pénz átvételéről, egyértelművé téve, hogy miért kapta az összeget. Ezt követően azonnal őrizetbe vették, majd letartóztatták. Kihallgatása során a férjétől és három kiskorú gyermekétől külön élő nő tettét azzal indokolta, hogy sürgősen pénzre volt szüksége, mert több banknál vett fel hiteleket, és nem volt miből törlesztenie azokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!