A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Türelmet kér az Irakban szolgáló amerikaiak parancsnoka

Vágólapra másolva!
Júliusig elhalasztaná az amerikai csapatok egy részének kivonását Irakból az országban állomásozó amerikai haderő parancsnoka, aki egy washingtoni meghallgatáson győzködi erről a politikusokat.
Vágólapra másolva!

Az Irakban állomásozó amerikai haderő vezetője, David Petraeus tábornok szerint júliusig el kell halasztani a tervezett csapatkivonást, hogy a biztonsági körülmények folyamatos javulásának lehetősége megmaradjon. A tábornok erről a kongresszus illetékes bizottsága előtt beszélt, és a meghallgatáson közölte azt is, ugyan jelentős javulás történt a biztonsági helyzetben, de ezek egyenetlenül következtek be.

A tábornok szerint Irán rombolja Irak stabilitását. Petraeus jelentését - amelyet az Egyesült Államok bagdadi nagykövetével, Ryan Crockerrel közösen nyújtott be az amerikai kongresszusnak - iraki felmérésekre alapozta - írja a BBC. A tábornok szerint jelenleg biztonságosabb a helyzet Irakban, mint legutóbbi - múlt szeptemberben tett - jelentése óta, és lényegesen jobb, mint az amerikai hadsereg tavaly év elején indított hadműveleti idején volt.

A meghallgatáson George Bush jelenlegi elnök mellett az elnökválasztási kampány három talpon maradt versenyzője, a republikánus John McCain és a két demokrata, Hillary Clinton és Barack Obama is megjelent. Utóbbi két politikus azzal kampányol, hogy minél hamarabb haza kell hozni a katonákat Irakból.

Irakban jelenleg 160 ezer amerikai katona állomásozik, és Patraeus tábornok szerint ebből júliusban 20 ezer főt lehetne kivonni az országból. A javaslat kitért arra is, hogy a júliusi létszámcsökkentést követő 45 napban kell konszolidálni, és lehet kiértékelni a csapatkivonás hatásait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!