Anarchisták csaptak össze a rendőrökkel Athénban

Vágólapra másolva!
Több száz anarchista fiatal csapott össze a rendőrséggel Athén belvárosában egy tüntetés során, és így felerősödtek a félelmek, hogy december után ismét az erőszakos utcai tüntetések kezdődnek Görögországban.
Vágólapra másolva!

Ezrek vonultak péntek délután Athénban a parlament elé, egyrészt, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az oktatási reformmal szemben, másrészt, hogy tiltakozzanak Izrael gázai offenzívája ellen. Közülük vált ki néhány száz anarchista fiatal (fekete zászlókat lengetve, s sokan közülük gázmaszkot viselve), akik kövekkel és üvegekkel támadtak a könnygázzal válaszoló rendőrökre. Több tucat anarchistát vettek őrizetbe.

Az erőszak azt követően tért vissza Athén utcáira, hogy a görög kormányfő, Kosztasz Karamanlisz két napja átalakította kabinetjét, így akarva helyreállítani megtépázott tekintélyét. A decemberi zavargások kárát a görög üzleti élet egy milliárd euróra becsüli. Akkor több görög városban is erőszakos tiltakozások voltak, amelyek azt követően kezdődtek, hogy egy rendőr által leadott lövés végzett egy tizenéves fiúval.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!