Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a hamarosan kezdődő Nemzetek Ligája párharcok előtt hosszas interjút adott, amelyben több fontos változásról beszélt. Az olasz-magyar szakember többek között azt is elárulta, hogy "lesznek új arcok" a nemzeti csapatnál.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, kipihenve várja a Nemzetek Ligáját, ahol agresszívabb játékot szeretne látni a csapatától - írja a Ripost.

Marco Rossi
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint senki nincs biztonságban
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Marco Rossi hatalmas változásokra készül

„Az Európa-bajnokság tapasztalataiból tanulnunk kell. Megbeszéljük, hogy mik azok, amik nem mentek jól. Agresszívabb csapatot szeretnék több ütközéssel, letámadással. Az emberekre kell koncentrálnunk, nem a sávokra, nem szabad az egy az egy elleni párharcoktól megijedni. Ha technikailag erősebb játékosokat arra kell kényszerítenünk, hogy hibázzanak, az csak a letámadással lehetséges” – nyilatkozta az M4 Sportnak Marco Rossi, aki hozzátette, szeptembertől változtatni fog, és mostantól csak extrém esetben hív meg olyan játékost a nemzeti csapatba, aki klubszinten nincs játékban.

"Nem hívhatok meg három-négy olyan játékost, aki nem játszik. Kivételt ugyan hozhatok, de ha nincsenek játékpercek, nincs meg a ritmus, és hibázni fog a játékos. Ebben én is hibáztam. Nem követhetem el ezt újra, különben nem lehetne rólam elmondani, hogy fejlődök."

Marco Rossi neveket is említett, kik aggódhatnak a jövőt tekintve, ha nem változik a helyzetük a klubcsapataikban.

"Styles és Fiola egyedül edzenek. Lang és Szalai nem játszanak. Ezek pedig aggodalommal töltenek el. 

Lesznek új arcok a hamarosan jövő kerethirdetésnél. Elvárom mindenkitől, hogy hozzon lelkesedést, győzni akarást, és bizonyítsa, hogy örül a meghívónak."

Hozzátette, mindegyik játékossal beszélt, így tisztában vannak a nézőpontjával.

"Ha van lehetőségem egy adott posztra választani, akkor a nagyobb játékperccel valót szeretem választani. Ha valaki 34-35 éves, és ajánlatokat kap, de Szaúd-Arábiából négyszer nagyobb fizetéssel csábítják, én még a fiamnak is azt mondanám, hogy válassza az utóbbit."

A beszélgetés során szóba került Szoboszlai Dominik is, akivel kapcsolatban Rossi nem tervezi követni a Liverpool edzőjének, Arne Slotnak a taktikáját, és nem fogja a 10-es pozíciójában játszatni.

"Ami Dominikot illeti, Slot néhányszor hatosként játszatta, fentebb viszont klasszis. Az Eb-n nem volt jó kondícióban, de a mi játékmódszerünkben a technikai és a taktikai központjában van Dominik. Legyen benne a játék elemében, nálunk inkább totális középpályás, nagyon mobilis, és a selejtezőben ezt sokszor remekül játszotta. Nálunk nincs olyan kispad, mint a Liverpoolnál, mi máshogy játszatjuk, de ez már közelebb van ahhoz, mint amit Angliában látunk."

A magyar válogtott szövetségi kapitánya elárulta, nagyon elégedett a Serie A-ban szereplő Parma védőjével, Balogh Botonddal. "Boti jól dolgozik. Nálunk lesz lehetősége több pozícióban játszani. Sajnos az Eb-n rögtön lesérült, így nem láthattuk a játékát."

Szóba került az Eb-n súlyos sérülést szenvedett ferencvárosi támadó, Varga Barnabás is, aki az Újpest ellen 1-0-ra megnyert derbin térhetett vissza a pályára.

"Nagyon jó volt Vargát látni a derbin. Az ütközés után maradhatott volna benne valami nyom, például kerülhetett volna bizonyos ütközéseket. Viszont 

úgy játszotta meg a labdákat, mintha mi sem történt volna. Amikor láttuk, hogy hívják a hordágyat, sok minden megfordult a fejemben. Az, hogy ilyen gyorsan felépült ez egy kivételes dolog."

Marco Rossi a Nemzetek Ligájával kapcsolatban elárulta, úgy kell játszaniuk, ahogy szokás szerint, mérkőzésről mérkőzésre. Úgy kell megközelíteniük ezt, mint egy világbajnoki előselejtezőt.

"Ezen függ a vb-selejtező csoportsorsolásunk. Amit az Eb-n nem sikerült jól alkalmazni, azt szeptembertől rögtön ki kell javítani. Németországnak több kulcsjátékosáról le kell mondania. Hollandiának nem kell nagyon változtatniuk. Bosznia-Hercegovinának minden csapatrészen vannak jó játékosaik. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit alábecsüljünk."

A magyar fociválogatott először szeptember 7-én, Németország ellen játszik a Nemzetek Ligájában, ezt követi szeptember 10-én egy hazai összecsapás Bosznia-Hercegovinával szemben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!