Fellázadtak a katonák Madagaszkáron

Vágólapra másolva!
Lázadás tört ki vasárnap egy katonai támaszponton, Madagaszkár fővárosának közelében. A katonák közölték, hogy nem hajlandók engedelmeskedni a kormánynak. Februárban egy kormányellenes tüntetésen legalább 23-an haltak meg, amikor a rendőrség a tömegbe lőtt.
Vágólapra másolva!

Lázadás tört ki vasárnap egy katonai támaszponton, Madagaszkár fővárosának közelében. A katonák azt közölték, hogy nem hajlandók engedelmeskedni a kormánynak - írja a BBC.

A lázadó tisztek egy csoportja bejelentette, az a szándékuk, hogy az ellenzék vezetőjét, a főváros korábbi polgármesterét, Andry Rajoelinát fogják követni. A hadsereg vezérkari főnöke megpróbálta helyreállítani a rendet, de sikertelenül távozott a támaszpontról

Antananarivoban, Madagaszkár fővárosában a bejelentés ellenére vasárnap délután nyugalom volt - közölte a BBC. AFP francia hírügynökség arról számol be, hogy a város központjától 6 kilométerre fekvő katonai támaszpont körzetét lezárták a lázadó katonák. A hatóságok pedig a főváros főterére - az ellenzéki tüntetések hagyományos helyszínére - vezető utakat zárták le.

Madagaszkáron január vége óta véres tüntetések és zavargások vannak. Az ellenzék a közpénzek elpocsékolásával és a demokrácia aláásásával vádolja a kormányzatot. Február 7-én legalább 23 ember halt meg, amikor a fővárosában a tüntetők közé lőtt a rendőrség. A vérbe fojtott tüntetést Marc Ravalomanana elnök politikai ellenfele, Andry Rajoelina szervezte. A hatalmi harc kirobbanása óta összesen 135 ember vesztette életét az Afrika keleti partjánál fekvő szigeten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!