Korántaposás miatt tüntettek Görögországban

Vágólapra másolva!
Negyvenhat tüntetőt őrizetbe vettek a görög hatóságok a pénteki athéni zavargások miatt. Az összecsapások azért robbantak ki, mert az iszlám közösség szerint görög rendőrök egy igazoltatás során széttéptek és megtapostak egy Koránt.
Vágólapra másolva!

Negyvenhat tüntetőt őrizetbe vettek a görög hatóságok a pénteki athéni zavargások alatt - közölte a görög rendőrség.

Az összecsapások azért robbantak ki Athénban a muzulmán bevándorlók és a rendőrség között, mert az iszlám közösség szerint görög rendőrök két nappal korábban egy igazoltatás során széttéptek és megtapostak egy Koránt.

Pénteken mintegy 1500 muzulmán vonult végig Athénon "Allah nagy" kiáltásokkal. A parlament elé vonulva kövekkel és botokkal dobálták meg az épületet őrző rendőröket, akik könnygázt vetettek be ellenük.

A tüntetők autókat borítottak fel - megrongáltak 75 gépkocsit -, kukákat gyújtottak fel, és megtámadtak több bankfiókot. A rendőrök negyvenhat rendbontót őrizetbe vettek. Hét biztonságit és ugyanannyi bevándorlót sérülésekkel kórházban ápolnak.

A görög belügyminisztérium szerint tavaly közel 150 ezer tartózkodási engedély nélküli bevándorlót tartóztattak le az országban, és közülük 57 ezren Törökországból érkeztek. Becslések szerint jelenleg negyedmilliónyian élnek illegálisan Görögországban. Jogvédő szervezetek szerint viszont a görög hatóságok nem védik meg a bevándorlókat az atrocitásoktól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!