A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Rendőri készültség mellett temették el az öngyilkos dél-koreai elnököt

Vágólapra másolva!
Tizenötezer rohamrendőr és csaknem 3000 ember részvétele mellett zajlott Ro Mu Hjon volt dél-koreai elnök gyászszertartása, aki múlt szombaton korrupciós vádak miatt lett öngyilkos. Ro hívei kifügyülték a szertartáson megjelent új elnököt.
Vágólapra másolva!

Nagy rendőri készültség mellett zajlott le pénteken Szöulban Ro Mu Hjon volt dél-koreai elnök gyászszertartása, aki a múlt hét szombaton követett el öngyilkosságot. A temetés idejére mintegy 15 ezer rohamrendőrt vezényeltek Szöul központjába, mert a hatóságok kormányellenes zavargásoktól tartottak.

Ro, aki 2003 és 2008 között volt Dél-Korea államfője, egy szikláról vetette magát a mélybe, miután a dél-koreai igazságszolgáltatás korrupciós ügyekben vizsgálatot indított ellene. Azzal gyanúsították, hogy hivatali ideje alatt családtagjaival együtt mintegy 6 millió dollárnak megfelelő kenőpénzt fogadott el.

Ro hívei - akik a néhai államfő kampányának uralkodó színére utalva sárga ruhában és sárga transzparensekkel nézték a szertartást a plázákban és az utcákon - a volt elnök elleni vizsgálatot az utód, Ri Mjong Bak "politikai bosszújának" tekintik. Ellenzéki képviselők kifütyülték Ri elnököt, amikor a politikus feleségével az elhunyt iránti tisztelete jeléül az oltárhoz járult és egyikük bocsánatkérést követelt az államfőtől.

A gyászszertartás a régi királyi palota udvarán zajlott, csaknem 3000 ember - köztük az ország két korábbi elnöke, a Nobel-békedíjas Kim De Dzsung és Kim Jung Szam, parlamenti képviselők és diplomaták - részvételével. A szertartáson buddhista szerzetesek és katolikus apácák is imát mormoltak az elhunyt lelki üdvéért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!