Halálos vonatbaleset a floridai Disney Worldben

Vágólapra másolva!
Egy vonatvezető meghalt, hat látogató pedig megsérült, amikor összeütközött két egysínű vonat a floridai Disney Worldben vasárnap. Ezek a vonatok szállítják a park látogatóit a helyszínek közt, az élményparkban soha nem volt korábban hasonló baleset.
Vágólapra másolva!

Összeütközött két, úgynevezett egysínű vonat a floridai Orlandóban lévő Walt Disney World-ben vasárnap. Az egyik vonat vezetője a helyszínen meghalt, hat utas megsérült. Ez a volt a vidámpark első halálos balesete, mióta 38 éve felavatták az egysínű kisvasutat a Disney World-ben.

A Los Angeles Times szerint a baleset okát még vizsgálják, addig - bár a vidámpark kinyitott - a vonatok nem közlekednek. Az egysínű vonatok felszereltek egy automatikus biztonsági berendezéssel, amely elvileg megakadályozza, hogy a szerelvények összeütközzenek.

A kisvasúton naponta több ezer látogatót szállítanak a Disney World helyszínei között. A hétvégén az átlagosnál többen voltak a floridai vidámparkban, mert az Egyesült Államokban szombaton ünnepelték a Függetlenség Napját, emiatt szabad hétvége volt az országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!