A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Részeg Jelcinről is mesélt titkos interjúkon Bill Clinton

Vágólapra másolva!
A Lewinsky-ügyről, George W. Bushról és Borisz Jelcinről is mesélt Bill Clinton volt amerikai elnök olyan interjúkon, melyek felvételeit elrejtve tartotta. Nem tudta azonban, hogy készültek másolatok is, melyek most könyv formában meg is jelentek.
Vágólapra másolva!

Egy washingtoni látogatása alkalmával részegen, fehérneműben indult pizzát keresni az utcán Borisz Jelcin akkori orosz elnök - derül ki többek között Taylor Branch Pulitzer-díjas újságíró új könyvéből, mely Bill Clinton volt amerikai elnökkel készített interjúkon alapul.

Branch Clinton régi barátjaként számos alkalommal hosszú interjúkat készített az elnökkel a Fehér Házban, melyek hangfelvételeit Clinton elrejtette. Arról azonban nem tudott az egykori elnök, hogy a felvételek után Branch saját magának összefoglalókat készített: ezek alapján jelent most meg a könyv, írja a USA Today.

Borisz Jelcin incidensén kívül - melyből Clinton szerint majdnem nemzetközi botrány lett, de a biztonsági szolgálat időben észrevetette Jelcint - a volt elnök arról is beszélt, hogy George W. Bush, aki akkor még republikánus elnökjelölt volt, szerinte képzetlen az elnöki posztra, a kampányhoz viszont jó érzéke van. A másik republikánus jelöltről, John McCainről ugyanakkor azt gondolta, jó elnök lenne belőle, de a kampányról fogalma sincs.

Bill Clintonnak egy önéletrajza is megjelent 2004-ben, My Life címmel, a USA Today cikke szerint ugyanakkor az új könyv lényegesen összetettebben mutatja be az elnök személyiségét. Egy olyan elnök képe rajzolódik ki belőle, aki jól értett a politikához, de mindig is úgy érezte, személyes ügyek csapdájában van - mondta Taylor Branch. Leghíresebb személyes ügyéről, a Monica Lewinskyvel történt afférjáról Clinton azt mondja a könyvben: akkor történt, amikor nagyon sajnálta magát és megtört a nyomás alatt.

Clinton a USA Today cikke szerint idegesen fogadta, hogy a titkos beszélgetések nyilvánosságra kerültek, de egyelőre nem kommentálta a könyv megjelenését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!