A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb olajkút sérült meg a Mexikói-öbölben

Vágólapra másolva!
Tolóhajó ütközött egy olajkútnak a louisianai mocsárvidéken, nem messze New Orleanstól. A sekély vízben álló kútból több méter magasra spriccel az olaj és földgáz is ömlik.
Vágólapra másolva!

Tolóhajó ütközött egy olajkútnak a Mexikói-öbölben a louisianai partoknál. A New Orleanstól 104 kilométerre délre, a tenger szintje alatt 1,8 méterre lévő kútból gejzírként csap fel több méter magasba az olaj. Az amerikai MSNBC hírcsatorna szerint a kútból az olajon kívül földgáz is ömlik. A kutat várhatóan csak órák múlva tudják lezárni, környékén több kilométer hosszúságban helyeztek ki olajfelfogó gátakat.

A kút a louisiani mocsárvidéken található, az egyik vízi útvonalon, nem a nyílt vízen. A helyszín közúton nem megközelíthető. A tolóhajó, amely egy kotróbárkát tolt, helyi idő szerint napfelkelte előtt ütközött a kútnak. A kapitány azonnal értesítette a hatóságokat.

Az érintett partvidék már eleve olajjal szennyezett: a Mexikói-öbölben kigyulladt és elsüllyedt Deepwater Horizon olajfúró-platform április 20-i balesete után hónapokig ömlött a BP megsérült olajkútjából a nyersolaj a tengerbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!